Krádež motorovej nafty. V predajni platil podozrivými peniazmi. Krádež elektrického náradia. Z kôlne ukradol motorovú kosačku.

18.05.2011 Celý región

Krádež motorovej nafty:
Poverený príslušník včera začal trestné stíhanie pre prečin krádeže. Doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do areálu Poľnohospodárskeho družstva Vyšný Žipov, okres Vranov n/T. Následne došiel k zaparkovanému ťahaču návesov značky Scania, ktorý patrí firme z obce Čičava. Páchateľ na ťahači prerezal spojovaciu hadičku nádrže, z ktorej následne ukradol cca 400 litrov motorovej nafty. Svojim konaním spôsobil spoločnosti majetkovú škodu vo výške približne 560.-EUR.

V predajni platil podozrivými peniazmi:
Humenský vyšetrovateľ včera začal trestné stíhanie pre zločin falšovanie, pozmeňovanie a neoprávnená výroba peňazí a cenných papierov. Doposiaľ neznámy páchateľ v presne nezistenej dobe na neznámom mieste neoprávnene vyrobil dva kusy bankoviek nominálnej hodnoty 50,-EUR Následne dňa 14.05.2011 zaplatil za nákup v jednej z humenských predajní na Ulici Mierovej, pričom predložené bankovky vykazovali znaky falzifikátu. Zadržané boli zástupkyňou vedúceho prevádzky a dňa 17.05.2011 vydané polícii, ktorá ich zaslala do Národnej banky Slovenska, k vypracovaniu znaleckého posudku.

Krádež elektrického náradia:
Na policajnú linku včera popoludní oznámil 60 ročný Prešovčan krádež vlámaním do skladu náradia. Doposiaľ neznámy páchateľ z pondelka (16.5.2011) na utorok (17.5.2011) v Prešove na Ulici Ku Surdoku vošiel na neoplotený pozemok rozostavaného rodinného domu, odstránil visiaci zámok z dverí do skladu s náradím. Pričom ukradol elektrickú zváračku, dve vŕtačky a elektrickú brúsku. Páchateľ svojím konaním spôsobil majiteľovi domu škodu krádežou vo výške 460,- EUR. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Z kôlne ukradol motorovú kosačku:
Na policajnú linku oznámil včera 65 ročný Popradčan krádež motorovej kosačky. Doposiaľ neznámy páchateľ z pondelka (16.5.2011) na utorok (17.5.2011) v obci Švábovce prekonal oplotenie rodinného domu, vošiel na záhradu, kde odstránil visiaci zámok na dverách kôlne. Následne vnikol dovnútra, odkiaľ ukradol motorovú kosačku značky OK. Majiteľovi motorovej kosačky spôsobil škodu krádežou vo výške 400,-EUR. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin krádeže.
 

Vyberte región